Frižideri-komore za zrenje mesa

Suvo zrenje mesa je specijana tehnologija sazrevanja svežeg mesa kojom se postiže izvanredna mekoća i intenzivan ukus koji karakteriše najkvalitetnije komade. Metodom suvog zrenje postiže se najviši stepen oplemenjivanja.

Suvo zrenje podrazumeva da se neotkošteno meso čuva u posebnim mikroklimatskim uslovima, koji se postižu u specijalnim komorama za odležavanje. Kontrolisanjem temperature, vlažnosti i kvaliteta vazduha u komori obezebeđuje se sazrevanje mesa na potpuno prirodan način.

Sveže meso se određeno vreme, zajedno sa kostima, čuva u komorama za zrenje, pri čemu dužina sazrevanja zavisi od vrste mesa i kreće se od 28 do 40 dana. Precizna elektronska kontrola omogućava da se temperatura u komori konstantrno održava na oko 2C, a Humi control uređaj kontrliše vlažnost vazduha, tako se ona u komori kreće  između 75% do 85%. Ovakvi uslovi obezbeđuju optimalno strujanje vazduha i otklanjanje mikroorganizama, naročito u preiodima velikih temperaturnih promena u spoljašnoj sredini. Ovakav postupak i tehnologija omogućavaju prodor prirodnih enzima u meso, koji čine da se vezivno tkivo omekšava, a suvišna voda eliminiše. Tokom vremena i procesa zrenja meso poprima prepoznatljivu tamniju boju i hrskavu spoljašnost, koja odlikuje suvo sazrele komade mesa.


Frižideri-komore za zrenje mesa
Suvo zrenje je prirodan process zrenja mesa u toku kojeg se specijalnim UV lampama tretiraju najkvalitetniji juneći, teleći i jagnjeći komadi. ...
Suvo zrenje je prirodan process zrenja mesa u toku kojeg se specijalnim UV lampama tretiraju najkvalitetniji juneći, teleći i jagnjeći komadi. ...
Suvo zrenje je prirodan process zrenja mesa u toku kojeg se specijalnim UV lampama tretiraju najkvalitetniji juneći, teleći i jagnjeći komadi. ...
Suvo zrenje je prirodan process zrenja mesa u toku kojeg se specijalnim UV lampama tretiraju najkvalitetniji juneći, teleći i jagnjeći komadi. ...