Tri neophodna elementa za omiljenu pekaru - recept, namirnice i oprema

Miris sveže pečenog hleba i kroasana omiljeni je miris jutra svakog sladokusca. Ritual odlaska na posao ili u školu čini potpunim svraćanje do najbliže pekare, a neretko imamo pekaru na „svakom koraku“. Ali samo u onu jednu, omiljenu, svratimo svakog jutra, onu za koju smatramo da je najbolja.

Razliku u kvalitetu ne pravi samo receptura koju poseduju pekarski majstori već i oprema sa kojom rade. Dobar recept, vrhunske namirnice i najbolja oprema su dobitna kombinacija za omiljenu pekaru.

Mi se nećemo baviti recepturom, niti namirnicama jer nismo eksperti u ovim oblasima, ali na polju opreme i te kako vam možemo pomoći. Kao što ste do sada već navikli, sve što vam je potrebno za ugostiteljski objekat pa i pekaru možete pronaći na našem web sajtu.

Kada je u pitanju profesionalna oprema za pekaru, možemo se pohvaliti da u našem asortimanu imamo pekarsku opremu napravljenu po najnovijim tehnologijama i standardima. Pekarska oprema izrađena je od kvalitetnih materijala, a asortiman čine delilice, veknarice, kiflarice, laminatore, pekarske peći, duvaljke, okruglitelje, miksere, pica peći, sita za brašno i još mnogo toga. Neke od njih ćemo vam predstaviti u nastavku.

Obavezan element svake pekare je mešalica za testo. Naša preporuka je mešalica za testo kapaciteta 100 kilogama Memak Otto 100. Ova mešalica je vrlo tiha, a snažna. Mešalica Memak Otto 100 je standardnih karakteristika i ima dve brzi, spiralni mikser i dvosmernu rotaciju činije. Kapacitet brašna je 62,5 kilograma.

Delilica za testo je sledeći alat koji je pravi pekarev saborac. Svrha ovog uređaja jeste da olakša podelu i oblikovanje testa, kao i da ubrza proces proizvodnje. Delilica za testo VDD 110 je kapaciteta 70 kilograma, a u mogućnosti je da isporuči od 1200 do 2400 komada jufki. Takođe, ima usisivaš prašine brašna, kao i podesivu brzinu sečenja i brojačk komada.

Kada pekar napravi jufkice, sledeća je kiflarica. Kiflarica RAM FORM 600 je mašina od suštinskog značaja za pekaru jer rešava problem prostora obezbeđujući rad dve odvojene mašine. Konusni pojas dovodi testo blizu dva tanka hromirana čelična cilindra za laminiranje. Testo se zatim klagija zahvaljujući dva suprotna pojasa koji se kreću različitim brzinama. Sa desne strane kiflarice nalazi se dugme za vraćanje delova za klagijanje. Moguće je klagijati komade testa od 30 do 750 g. Kiflarica RAM FORM 600 je opremljena sa 24V sigurnosnim uređajima i uređajima za hitne slučajeve.

Na posletku, tu je pečenje – duvaljke (konvektomati). Još jedan Memak proizvod je naša preporuka, a to je duvaljka Memak Stella. Ova duvaljka je kapaciteta 10 plehova sa razmakom između plehova od 8,5 cm. Stella ima PLC ekran osetljiv na dodir, a kada je para u pitanju ima automatsku kontrolu pare, kao i parni sistem velikog kapaciteta sa toplotnim generatorom od livenog gvožđa.

Ovu su samo neki od proizvoda koji su neophodni svakoj pekari, a sve ostale alate za pekarstvo pronađite u našem odeljku na sajtu PEKARSKA OPREMA.

Naš agent prodaje pravi je ekspert za opremanje pekara, što može da posvedoči i naš dugogodišnji klijent pekara Burda 1871 iz Leskovca. Budite slobodni da ga kontaktirate za savet i pomoć pri odabiru pekarske opreme na broj telefona 063 262 212  ili na meil [email protected].

Više novosti
Cene su informativnog karaktera i mogu se razlikovati ukoliko proizvoda nema na zalihama i potrebno je naručivanje.