Šta vam je sve potrebno za otvaranje restorana - BARSKA OPREMA

U ovom našem vodiču za opremanje restorana i kafića došli smo i do barske opreme odnosno opreme za šank.

Ne možete ni da zamislite šta sve u jednom šanku ima. Mi ćemo se fokusirati na kafu i piće, kao i na ledomate.

Aparati za kafu

Toliko je ljubitelja kafe i treba svakom ugoditi, a kada se jednom oduševi kvalitetom kafe biće vaš stalni gost.

Espreso nije samo malo vode i kafa, već posebno umeće od koje su Italijani napravili pravu filozofiju. Miris, ukus, tekstura, pa onda ona fina pena mmm ljubitelji espresa znaju o čemu pričamo. E, za tako savršen gutalj zaduženi su vrhunski aparati za espreso. Preporučujemo vam ESPRESSO APARAT CARIMALI KICCO koji će zasigurno odgovoriti zahtevima i najstrastvenijih ljubitelja kafe. Ovaj aparat za espreso pravi je mađioničar, a funkcije su mu automatizovane pri čemu digitalni tasteri omogućavaju jednostavnije rukovanje. Možete pogledati i video pa se sami uverite u mogućnosti ovog espreso aparata.

Tu su i oni ljubitelji kafe koji vole nešto blaže varijante, kao što je nes kafa. Zato kod njih nema kompromisa kada je u pitanju pena, tekstura i slast ovog napitka. Mutilica za nes je takođe sastavni deo vašeg šanka. Mi u ponudi imamo mutilicu za nes sa jednom i sa dve posude. Razlike u kvalitetu nema, samo je stvar kapaciteta.

Znate šta se ujutru odlično slaže sa dobrom kafom? Ceđeni sok!

Vodite računa da vaši sokovi budu zaista od voća, a ne od ekstrata i limuntusa. Posao oko pripreme ceđenih sokova će vam pomoći sokovnici i centrifugalni mikseri za voće i povrće. U ponudi imamo jednostavne i manje sokovnike kao što je na primer PINJPPR.02. On je zgodan i lako uklopljiv u prostor. Za one koji raspolažu većim prostorom tu je sokovnik PIN.ORG.50 koji je pravi mali robot za pripremu savršenog soka, ektraktuje čist sok bez semenki i pulpe za tili čas.

Ukoliko u ponudi imate zdrave napitek i smutije, pravi izbor za vas je centrifugalni mikser. Centrifugalni mikser pravi je majstor da iscedi sok iz voća, povrća pa i iz lisnatog povrća. Delovi koji dolaze u dodir sa sokom se lako skidaju i nameštaju, bez ikakakvog pomoćnog alata, tako da će vam redovno održavanje biti vrlo jednostavno.

U ceđene sokove, ali i u ostale napitke, treba dodati led.

Tokom cele godine, a posebno leti nezamislivo je nemati led u šanku. Pravi saradnik u pripremi leda svakom barmenu je ledomat. Icematic ledomati su eksperti kako za pripremu kockastog leda tako i za ljuspasti koji je najčešće sastavni deo dobrog smutija. Ledomat Icematic E25, kapaciteta 25 kg/24h pravi je ekspert za pravljenje šupljeg kockastog leda. Ukoliko vam je led potreban za održavanje svežine voća ili hrane, onda je tu Brema ledomat GB 902. Svi naši ledomati su vrlo jednostavni za korišćenje i održavanje pa ćete tako u svakom trenutku na raspolaganju imati kvalitetan led, baš onakav kakav vam je potreban.

Za kraj, želimo da vam predstavimo još jedan alat koji će biti od velike pomoći u šanku. To je polirka za čaše. Za sada u ponudi imamo samo dve polirke za čašeza četiri i za šest čaša. Polirka za čaše pomoći će vam pri održavanju higijene i čistoće čaša kao i pri porfesionalnoj završnoj obradi čaša.

Ovo je samo deo opreme za šank, ima tu još puno toga što će vam biti potrebno. Za sve savete i pomoć, kontaktirajte nas telefonom ili meilom, a možete doći i na šoljicu dobrog espresa u naš izložbeni prostor, pa ćemo zajedno razmotriti sve opcije.

Više novosti