Približava se 14. Međunarodni Sajam ukusa GASTexpo i Sladoled

Gastronomija, piće, kafa, poslastice, pekarski proizvodi, sladoled, pivo, vino i oprema za hotele i ugostiteljstvo – 8 HoReCa oblasti na jednom mestu. Poslednji vikend u januaru 2020. godine u slovenačkom glavnom gradu, Ljubljani, već tradicionalno je rezervisan za Sajam ukusa GASTexpo i Sladoled. U četiri dana ćemo ponuditi i predstaviti najnovije trendove i tehnološke inovacije u gastronomiji i pokazati najnovije smernice u ugostiteljstvu i hotelijerstvu

Poslednji sajam je zabeležio rekordnu posetu. Očekivanja, ponuda i program su zato još veći i bogatiji.

Već 14. uzastopnih godina Sajam ukusa nudi neuporediv stručni pogled na trendove i novosti u ugostiteljstvu i hotelijerstvu u regionu Alpe-Adria i širem međunarodnom okruženju. I ovog puta očekujemo 20.000 posetilaca i više od 500 domaćih i inostranih izlagača koji zastupaju poznate robne marke, predstavljaju svoj rad, šire znanje i postavljaju smernice i trendove u branši.

Izlagači i posetioci će se susresti na sajmu u želji da dobiju i razmene znanja, ostvare poslovne kontakte i rašire mrežu, promovišu svoje robne marke, predstave se i postave na gastronomsku i hotelijersku kartu i potraže nove poslovne prilike. Sajam je jedini događaj koji to omogućuje jer pre svega naglašava lične kontakte.

Važan deo sajma su i praktične i stručne radionice koje posetiocima omogućavaju da nauče i upotpune svoje znanje od najboljih u ovoj struci. Pokrivaju široke kulinarske oblasti – od škole pečenja pice, slatkiša, pekarskih proizvoda i bio-veganskih radionica do pripreme sladoleda, koktela, kafe, piva i radionica Latte Art & Barista. Četvorodnevne događaje upotpunjuju i takmičenja – najbolji kulinarski stvaraoci oprobaće se u pripremi pice, piva, miksologiji koktela, pravljenju sladoleda i umetnosti crtanja na peni od mleka na kafi.

Sajam ukusa GASTexpo i Sladoled je vodeći međunarodni stručni sajam u regionu u oblasti Ho-Re-Ca, zato je neizostavan događaj za zaposlene i stručnjake u ovoj oblasti, ali i za zainteresovanu stručnu javnost. Sajam obezbeđuje kvalitet usluge, raznoliku i široku ponudu, a najvažnije je da daje prostor stručnosti i inovacijama u oblasti gastronomije i hotelijerstva.

Sajam ukusa je praznik gastronomije i hotelijerstva, ne samo u Sloveniji, već i van njenih granica. Izuzetno je značajan pre svega u regionu Alpe-Adria, a u prilog tome ide i činjenica da više od trećine događaja na sajmu organizuju strani izlagači i stručnjaci koji svojim znanjem, iskustvima i dobrom praksom, obezbeđuju sajmu jedinstvenu i neuporedivu dodatnu vrednost.

U isto vreme na Gospodarskom razstavišču odvija se i sajam turizma, kampovanja i karavaninga ALPE ADRIA.

Na poslednjim sajmovima posećenost je prevazišla sva očekivanja i oborila sve rekorde – 20.000 posetilaca. Očekujemo da će i na sledećima biti tako, jer smo obećali još opsežniji i stručniji program koji će biti potkrepljen domaćim i stranim izlagačima i gastronomskim majstorima.

Zato ne propustite vodeći stručni sajam u regionu Alpe-Adria, koji svake godine postavlja smernice u ugostiteljstvu i hotelijerstvu! Pridružite nam se kao izlagač ili posetilac da zajedno oblikujemo sadašnjost i budućnost ugostiteljske i hotelijerske struke, grana industrije koje najbrže rastu i najviše se razvijaju.

Više o sajmu na www.gast.si

Izvor: TU Magazin

Više novosti
Cene su informativnog karaktera i mogu se razlikovati ukoliko proizvoda nema na zalihama i potrebno je naručivanje.